Animal and plant proteins as precursors of peptides with ACE inhibitory activity : an in silico strategy of protein evaluation - Iwaniak, Anna (Array, 2009)
U ovom je radu prikazan suvremen in silico pristup ispitivanju proteinskih izvora inhibitora angiotenzin konvertirajućeg enzima (engl. angiotensin-converting enzyme - ACE). Sve ispitane sekvencije proteina izvađene su iz BIOPEP baze podataka, te procijenjene njihove vrijednosti prema ovim kriterijima: profil biološke aktivnosti proteina inhibitora ACE, učestalost pojave fragmenata koji inhibiraju ACE (A) i biološka aktivnost proteina (B).