Projekti kazališta Bono-Gerliczi i Teatro Nobile : najstariji nacrti kazališnih zgrada u Rijeci - Palinić, Nana (Array, 2009)
U radu se prvi put objavljuju nacrti dvaju baroknih riječkih kazališta: Kazališta Bono-Gerliczi i Teatra Nobile, koji su pronađeni u fondu Gradsko poglavarstvo Rijeka Državnog arhiva u Rijeci. Premda je u dosadašnjim istraživanjima Kazalište Bono-Gerliczi tretirano tek kao arhitektonski i teatrološki nezanimljiv prethodnik Adamićeva kazališta, riječ je o vrlo vrijednoj građevini − kako za arhitekturu i povijest grada, tako i za cijelu Hrvatsku. Ovo je prva namjenski građena kazališna zgrada postantičkog razdoblja na našem teritoriju, tipično kazalište baroka. Dosad nije bilo poznato da se u Rijeci namjeravala graditi još jedna barokna kazališna zgrada, Teatro Nobile, za koju je pronađen nacrt i pisana dokumentacija