Projekti i realizacije arhitekta Jurja Denzlera na zgradi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu - Jakšić, Nataša, arhitektica (Array, 2009)
Arhitekt Denzler izradio je tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina 20. stoljeća niz projekata za zgradu Rektorata Sveučilišta u Zagrebu. U njima je uvijek vodio suptilan dijalog s postojećim elementima građevine, poštujući njezinu tradiciju, ali kreativno i kritički ih dorađujući. Posebno se ističu oblikovanje prozorskih otvora u prizemlju zgrade, unutrašnje uređenje aule i vestibula te obnova vanjskog stubišta s uređenjem vanjskog predvrta