Vrhovni sud u Republici Hrvatskoj, SR Njemačkoj, Republici Sloveniji i Austriji - Sesar, Milijan (Array, 2009)
U radu o vrhovnim sudovima Republike Hrvatske, Republike Slovenije, SR Njemačke i Republike Austrije, autor je prikazao najosnovnije karakteristike i organizaciju rada tih institucija. Posebnu pažnju autor poklanja nadležnosti Vrhovnog suda u kaznenim i civilnim postupcima, i različitosti u toj nadležnosti, kao i načini odlučivanja na sjednicama. Na kraju autor daje prikaz načina imenovanja sudaca vrhovnog suda u gore navednim državama. U isto vrijeme autor daje niz prijedloga koje bi bilo potrebito sagledati i uvažiti, posebice kada se govori o nekim rješenjima (nadležnost, imenovanje sudaca, rad vijeća, sjednice odjela te rad opće sjednice suda), a koje bi bilo svrsishodno primijeniti na rad Vrhovnog suda Republike Hrvatske