Strategic environmental impact assessment : experiences of the Republic of Serbia - Vrbaški, Biljana (Array, 2009)
Politika zaštite okoliša provodi se, među ostalim, i putem planova i programa koje su izradili odgovarajuæi sektori. Cilj ovog članka je analiza našeg iskustva u primjenjivanju Zakona o strateškoj procjeni utjecaja na okoliš. Posebnu smo pozornost pridali nedostatcima koji su uočeni pri pripremi strateške procjene utjecaja na okoliš. Ključ uspješnog savladavanja ovog zadatka je zajedničko djelovanje svih privatnih, pravnih i profesionalnih subjekata uključenih u proces