Kulturno promicanje Dalmacije : prijedlozi konzervatora Maxa Dvoráka i Josepha W. Kubitscheka 1909. godine - Jurić, Zlatko, inženjer arhitekture (Array, 2009)
Glavni konzervatori C. kr. Središnjega povjerenstva za proučavanje i održavanje umjetničkih i povijesnih spomenika Joseph Wilhelm Kubitschek i Max Dvorák predložili su u ožujku 1909. mjere za kulturno podizanje Dalmacije u sklopu tada neaktivne Vladine akcije za gospodarsko podizanje Dalmacije. Direktni poticaj za kasnije, većinom ostvarene prijedloge, bili su novinski članci nastali nakon boravka Hermanna Bahra u Dalmaciji u veljači 1909