Neogotička arhitektura u opusu Hermana Bolléa - Damjanović, Dragan, povjesničar umjetnosti (Array, 2009)
Članak govori o neogotičkom opusu Hermana Bolléa, jednog od najvažnijih arhitekata visokog i kasnog historicizma u Hrvatskoj. U razdoblju od kraja 70-ih godina 19. stoljeća do smrti 1926. godine Bollé će realizirati brojne novogradnje i restauracije na kojima će postulate europske neogotike, iz tradicije Viollet-le-Duca i Friedricha von Schmidta, prenijeti u Hrvatsku