Zgrada Ženske realne gimnazije sestara milosrdnica u Zagrebu arhitekta Zvonimira Vrkljana (1937.-1939.) - Barišić Marenić, Zrinka (Array, 2009)
Prikazano ostvarenje prof. Vrkljana jedan je od najzornijih primjera koji govore u prilog tezi da su između dva svjetska rata upravo realizacije zgrada za obrazovanje jedan od generatora urbanoga razvoja Zagreba u njegovim tadašnjim gradskim perifernim zonama. Realizacija Ženske realne gimnazije svojom je javnom namjenom i modernim oblikovanjem, te velikim mjerilom i urbanističkom dispozicijom arhitektonskih korpusa, anticipirala urbanizaciju Trnja, odnosno Ulice grada Vukovara, koja je uslijedila tek nakon 1945. godine