Utjecaj Bauhausa na hrvatsku međuratnu arhitekturu - Šerman, Karin (Array, 2009)
Članak istražuje utjecaj i značenje Bauhausa za razvoj arhitektonskog razmišljanja u Hrvatskoj, pri čemu ukazuje i na neke zanimljive podudarnosti, poklapanja, dodire i simultanosti tih dviju kreativnih sredina. Istraživanje naslijeđa Bauhausa − kao jednoga od najvećih i najintrigantnijih umjetničko-pedagoških eksperimenata u suvremenoj europskoj, pa i svjetskoj kulturnoj i umjetničkoj povijesti − postojano je prisutno i relevantno, a ove godine još i dodatno aktualizirano obilježavanjem 90. obljetnice od osnutka te slavne avangardne škole