Transformacije institucija kulture : suvremene muzejske destinacije i utjecaji vrijednosti industrijskog brandinga - Homadovski, Aleksandar (Array, 2009)
Okvir rada čini razumijevanje kulture kao jedne od komplementarnih nositelja društvenog razvoja u doba prijelaza informacijskog društva prema kulturama dizajna. Cilj je rada dati pregled utjecaja na transformacijske tokove institucija u kulturi s težištem na programima muzeja, galerija i biblioteka. Zaključuje se kako transformacije dijela institucija kulture u suvremene i brandom obilježene muzejske destinacije postaju dio muzeologije koja pritom respektira realnosti globalizacije, kao što i provodi brigu za osiguranje održivosti kulture, njenih univerzalnih vrijednosti, vrijednosti lokalnih zajednica, njihova znanja i naslijeđa