Primjena ultrazvuka visokog intenziteta pri obradi hrane

Korištenje ultrazvuka u prehrambenoj industriji i prehrambenoj tehnologiji predmet je intenzivnog istraživanja i primjene unazad nekoliko desetaka godina, kako kao metode za nerazorna ispitivanja tj. dijagnostičke metode za određivanje različitih svojstava prehrambenih sirovina i proizvoda (ultrazvu...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000759401/Details
Matična publikacija: Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam
4 (2009), 1/2 ; str. 32-37
Glavni autor: Brnčić, Mladen (-)
Ostali autori: Tripalo, Branko (-), Penava, Antonija, Karlović, Damir, Ježek, Damir, Vikić-Topić, Dražen, Karlović, Sven, Bosiljkov, Tomislav
Vrsta građe: Članak
Jezik: hrv
Predmet:
Online pristup: Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam
LEADER 01833caa a2200373 i 4500
001 NSK01000759401
003 HR-ZaNSK
005 20130214124303.0
007 ta
008 110222s2009 ci | |||| ||hrv
035 |a (HR-ZaNSK)000759401 
040 |a HR-ZaNSK  |b hrv  |c HR-ZaNSK  |e ppiak 
041 0 |a hrv  |b eng 
042 |a croatica 
044 |a ci  |c hr 
080 |a 664  |2 MRF 1998. 
100 1 |a Brnčić, Mladen 
245 1 0 |a Primjena ultrazvuka visokog intenziteta pri obradi hrane /  |c Mladen Brnčić, Branko Tripalo, Antonia Penava, Damir Karlović, Damir Ježek, Dražen Vikić Topić, Sven Karlović, Tomislav Bosiljkov. 
300 |b Ilustr. 
504 |a Bibliografija: str. 36-37 
504 |a Summary 
520 |a Korištenje ultrazvuka u prehrambenoj industriji i prehrambenoj tehnologiji predmet je intenzivnog istraživanja i primjene unazad nekoliko desetaka godina, kako kao metode za nerazorna ispitivanja tj. dijagnostičke metode za određivanje različitih svojstava prehrambenih sirovina i proizvoda (ultrazvuk niskog intenziteta), te kao razorne metode gdje se ultrazvuk koristi kao tehnika kojom se prehrambenoj sirovini ili materijalu mijenjaju fizikalno-kemijska svojstva (ultrazvuk visokog intenziteta) 
653 0 |a Ultrazvuk visokog intenziteta  |a Obrada hrane 
700 1 |a Tripalo, Branko 
700 1 |a Penava, Antonija 
700 1 |a Karlović, Damir 
700 1 |a Ježek, Damir 
700 1 |a Vikić-Topić, Dražen 
700 1 |a Karlović, Sven 
700 1 |a Bosiljkov, Tomislav 
773 0 |t Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam  |x 1847-3423  |g 4 (2009), 1/2 ; str. 32-37 
981 |b B15/09  |p CRO 
998 |a aneo110222  |c vol1o130214 
856 4 2 |u http://hrcak.srce.hr/hcptbn  |y Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam