Primjena ultrazvuka visokog intenziteta pri obradi hrane
Korištenje ultrazvuka u prehrambenoj industriji i prehrambenoj tehnologiji predmet je intenzivnog istraživanja i primjene unazad nekoliko desetaka godina, kako kao metode za nerazorna ispitivanja tj. dijagnostičke metode za određivanje različitih svojstava prehrambenih sirovina i proizvoda (ultrazvu...
| Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000759401/Details |
|---|---|
| Matična publikacija: |
Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam 4 (2009), 1/2 ; str. 32-37 |
| Glavni autor: | Brnčić, Mladen (-) |
| Ostali autori: | Tripalo, Branko (-), Penava, Antonija, Karlović, Damir, Ježek, Damir, Vikić-Topić, Dražen, Karlović, Sven, Bosiljkov, Tomislav |
| Vrsta građe: | Članak |
| Jezik: | hrv |
| Predmet: | |
| Online pristup: |
Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam |
| LEADER | 01833caa a2200373 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | NSK01000759401 | ||
| 003 | HR-ZaNSK | ||
| 005 | 20130214124303.0 | ||
| 007 | ta | ||
| 008 | 110222s2009 ci | |||| ||hrv | ||
| 035 | |a (HR-ZaNSK)000759401 | ||
| 040 | |a HR-ZaNSK |b hrv |c HR-ZaNSK |e ppiak | ||
| 041 | 0 | |a hrv |b eng | |
| 042 | |a croatica | ||
| 044 | |a ci |c hr | ||
| 080 | |a 664 |2 MRF 1998. | ||
| 100 | 1 | |a Brnčić, Mladen | |
| 245 | 1 | 0 | |a Primjena ultrazvuka visokog intenziteta pri obradi hrane / |c Mladen Brnčić, Branko Tripalo, Antonia Penava, Damir Karlović, Damir Ježek, Dražen Vikić Topić, Sven Karlović, Tomislav Bosiljkov. |
| 300 | |b Ilustr. | ||
| 504 | |a Bibliografija: str. 36-37 | ||
| 504 | |a Summary | ||
| 520 | |a Korištenje ultrazvuka u prehrambenoj industriji i prehrambenoj tehnologiji predmet je intenzivnog istraživanja i primjene unazad nekoliko desetaka godina, kako kao metode za nerazorna ispitivanja tj. dijagnostičke metode za određivanje različitih svojstava prehrambenih sirovina i proizvoda (ultrazvuk niskog intenziteta), te kao razorne metode gdje se ultrazvuk koristi kao tehnika kojom se prehrambenoj sirovini ili materijalu mijenjaju fizikalno-kemijska svojstva (ultrazvuk visokog intenziteta) | ||
| 653 | 0 | |a Ultrazvuk visokog intenziteta |a Obrada hrane | |
| 700 | 1 | |a Tripalo, Branko | |
| 700 | 1 | |a Penava, Antonija | |
| 700 | 1 | |a Karlović, Damir | |
| 700 | 1 | |a Ježek, Damir | |
| 700 | 1 | |a Vikić-Topić, Dražen | |
| 700 | 1 | |a Karlović, Sven | |
| 700 | 1 | |a Bosiljkov, Tomislav | |
| 773 | 0 | |t Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam |x 1847-3423 |g 4 (2009), 1/2 ; str. 32-37 | |
| 981 | |b B15/09 |p CRO | ||
| 998 | |a aneo110222 |c vol1o130214 | ||
| 856 | 4 | 2 | |u http://hrcak.srce.hr/hcptbn |y Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam |