Primjena ultrazvuka visokog intenziteta pri obradi hrane - Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Penava, Antonija; Karlović, Damir; Ježek, Damir; Vikić-Topić, Dražen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav (2009)
Korištenje ultrazvuka u prehrambenoj industriji i prehrambenoj tehnologiji predmet je intenzivnog istraživanja i primjene unazad nekoliko desetaka godina, kako kao metode za nerazorna ispitivanja tj. dijagnostičke metode za određivanje različitih svojstava prehrambenih sirovina i proizvoda (ultrazvuk niskog intenziteta), te kao razorne metode gdje se ultrazvuk koristi kao tehnika kojom se prehrambenoj sirovini ili materijalu mijenjaju fizikalno-kemijska svojstva (ultrazvuk visokog intenziteta)
Bibliografija: str. 36-37
Summary
Keywords: Ultrazvuk visokog intenziteta -- Obrada hrane