Procjena rizika od kukuruzne zlatice Diabrotica virgifera virgifera LeConte na području Moslavine - Lemić, Darija (Array, 2009)
Širenjem kukuruzne zlatice Diabrotica virgifera virgifera LeConte područjem kontinentalne Hrvatske ugrožena je proizvodnja kukuruza. Rad je imao za cilj utvrditi dinamiku leta i visinu populacije u poljima ponovljene sjetve i prve godine kukuruza praćenu Pherocon AM (PhAM) žutim pločama i feromonskim mamcima tijekom 2007. godine na području Moslavine i temeljem procijenjene visine populacije procijeniti rizik za ponovljenu sjetvu