Svjetska referentna osnovica za tlo (WRB) s primjerima korištenja u Hrvatskoj - Husnjak, Stjepan, agronom (Array, 2009)
Svjetska referentna osnovica za tlo (World Reference Base for Soil Resources, WRB) je klasifikacijski sustav tla kojeg je prihvatilo Međunarodno pedološko društvo, a čija je konačna verzija završena 2006. Cilj izrade navedene klasifikacije bio je da se, kroz korelaciju nacionalnih s WRB klasifikacijom, omogući sporazumijevanje znanstvenika iz područja sistematike tla u Svijetu