Numerical investigation of heat transfer for thermal bridges taking into consideration location of thermal insulation with different geometries - Karabulut, Koray (Array, 2009)
U ovom radu istražuje se prijenos topline u toplinskim mostovima postavljenim na podovima međukatova i na balkonskim istakama. Određene su temperature i gustoće toplinskih tokova za sve modele za slučajeve vanjske i unutrašnje izolacije, s različitim debljinama izolacije (Si = 3 cm, 5 cm i 7 cm). Rezultati istraživanja su pokazali vrlo visoke vrijednosti toplinskih tokova u području toplinskih mostova kod svih ugradbenih modela. Doduše nije došlo do opadanja toplinskog toka u toplinskim mostovima u slučaju postavljanja unutrašnje izolacije. Puno se prikladnijim pokazao model u slučaju postavljanja vanjske izolacije i jasno je određeno da dolazi u tom slučaju do smanjenja toplinskog toka s povećavanjem debljine izolacije