Utjecaj vodika na krhkost modernih konstrukcijskih čelika dobivenih na CSP - postrojenju - Begić Hadžipašić, Anita (Array, 2009)
Mehaničkim, metalografskim i SEM ispitivanjima proučavan je utjecaj vodika na krhkost modernih visokočvrstih dvofaznih DP- i višefaznih TRIP-čelika. Rezultati proučavanja mikrostrukturnih i mehaničkih svojstava termomehanički obrađenih TMCP-čelika prije i nakon navodičenja ukazali su na činjenicu da je TRIP-čelik otporniji na vodikovu krhkost, o čemu svjedoči njegova sitnozrnata mikrostruktura bez pukotina te nepromijenjene vrijednosti za mehanička svojstva nakon navodičenja