Legitimno je željeti kraljevsku politologiju! - Žagar, Davorin (Array, 2009)
Što je politologija, koji je predmet političke znanosti i kakav je njen odnos s ostalim znanostima? Tekst se fokusira na aktualnu raspravu o „jednini i množini“ političke znanosti. Može li se politička znanost razračunati sa svojim „kolonizatorima“ i napokon zasjati u svojoj jednini? Članak prokazuje promašenost ovog pitanja i potrebe „izlaska iz množine”. Osnovna je teza da baš u suradnji sa drugim, poglavito društvenim znanostima, politologija može obnoviti svoj kraljevski epitet. Upozorava se na opasnosti svođenja političkog samo na sferu vlasti i države, a time konzekventno i politologe na puke „tehničare moći“