Racionalna uporaba energije pri industrijskoj proizvodnji aluminijskih odljevaka : II. dio - Babić, Stjepan, inženjer strojarstva (Array, 2009)
U radu je ukratko opisana uporaba električne energije u ljevaonici tlačnog i kokilnog lijeva aluminijskih slitina i dane preporuke za uštedu električne energije pri proizvodnji odljevaka, grijanju, hlađenju i rasvjeti radnog prostora, kompenzaciji i upravljanjem potrošnje električne energije na temelju literature, te planovima i primjerima ljevaonice tlačnog i kokilnog lijeva Lipovice d.o.o. Također je opisan novi tarifni sustav za proizvodnju, prijenos, distribuciju i opskrbu električnom energijom s primjenom od 1. srpnja 2008. godine