Formazione delle parole nei testi della Scuola poetica siciliana : derivazione con suffissi - Malinar, Smiljka (Array, 2007)
Dajemo prikaz derivacije s pomoću sufiksa na korpusu tzv. Sicilijanske škole. Riječ je o prvoj sustavnoj pjesničkoj produkciji na domaćem jeziku, kojom započinje talijanska pjesnička tradicija. Nastala dijelom i kao politički nacrt cara Fridricha II Hohenstaufenovca, poetički i formalno naslanja se na provansalsko pjesništvo. Suženo tematsko područje i leksička monolitnost razlog su značajne rekurzivnosti razmjerno ograničenog broja leksema, te se u korpusu uz brojne derivate pojavljuju i njihove moguće baze. Korpus djeluje kao samostalna i samodostatna naprava, idealna za primjenu sinkronijske istraživačke perspektive