Porecle şi supranume actuale în Oltenia - Firica, Camelia (Array, 2007)
Istraživanje imena potvrđenih u dokumentima znatno pridonosi poznavanju i razjašnjenju mnogih današnjih antroponimskih struktura, kao i značenja njihovih sastavnih elemenata. Polazeći od teoretskih pojmova i konkretnih dokumentiranih podataka iz Popisa stanovništva iz 1831. (Monografija županije Dolž), ovaj članak analizira način na koji se velik dio nadimaka, pod utjecajem jezičnih i vanjezičnih čimbenika, održao ili nije održao u optjecaju u današnje vrijeme. Uglavnom, nadimci i pridjevci zapisani u navedenom Popisu stanovništva očuvali su se i danas kao prezimena, od kojih su neka vrlo česta u Olteniji