A comparative study of attitudes and motivation of Croatian learners od English and German - Mihaljević Djigunović, Jelena (Array, 2007)
U svojoj longitudinalnoj komparativnoj studiji autorice uspoređuju stavove i motivaciju hrvatskih učenika engleskoga i njemačkog jezika. Usporedbe provode s obzirom na jezik ali i stupanj jezičnoga i afektivnog razvoja učenika uključujući učenike osmoga razreda osnovne škole i završnoga razreda srednje škole. U istraživanju se služe i kvantitativnim i kvalitativnim pristupom. Podatke su prikupile upitnikom kojeg je dio bio strukturiran a dio nestrukturiran. Zaključke formiraju na temelju kvantitativnih i kvalitativnih rezultata, a donose i implikacije svojih nalaza za buduća istraživanja