Australian aboriginal identity : being and/or becoming - Polak, Iva (Array, 2008)
Rad se bavi problemom promjenjivosti označitelja aboridžinalnosti, odnosno aboridžinskog identiteta kroz kritička promišljanja aboridžinskih intelektualaca i spisatelja. Time se daje prikaz razvoja aboridžinske misli o uspostavi kulturnog identiteta od izdanja prve antologĳe aboridžinskog esejističkog spisateljstva iz 1985. godine do trenutno zadnje antologĳe iz 2003. godine. Rasprava ukazuje na početnu vrlo jednostavnu izgradnju aboridžinskog identiteta u kojem se "crno" supostavlja "bĳelom", te na bitno drugačĳe stanje od 1990-ih nadalje kada iz aboridžinske zajednice proizlaze raznorodni i ponekad oprečni stavovi o uspostavi suvremenog aboridžinskog identiteta