Contribution à la typologie des erreurs d’inférence lexicale - Grahek, Sanja (Array, 2008)
Ovaj smo rad zamislili kao doprinos tipologiji pogrešaka pri zaključivanju o značenju nepoznatih riječi tijekom čitanja na stranom jeziku. U njemu iznosimo rezultate istraživanja provedenog s ciljem utvrđivanja i kategoriziranja pogrešaka hrvatskih učenika adolescentske dobi suočenih s nepoznatim leksičkim jedinicama prigodom čitanja izvornog teksta na francuskome jeziku. Te rezultate analiziramo u svjetlu novijih postavki kognitivne lingvistike