Problèmes posés par l'analyse contrastive des constructions verbales à complément essentiel en français et en croate - Damić Bohač, Darja (Array, 2008)
Ovaj je rad zamišljen kao uvod u kontrastivnu analizu francuskih i hrvatskih glagolskih konstrukcija s obvezatnom dopunom. U njemu naime nastojimo izdvojiti probleme općenitoga značaja koji nužno prate takvu analizu te predložiti načelna rješenja. Početna usporedba pokazuje da se većina teškoća s kojima se lingvist u tom okviru susreće može vezati uz dva temeljna pitanja. Prvo se od njih tiče samih konstrukcija: Koje glagolske konstrukcĳe u jednom analitičkom jeziku kakav je francuski i u jednom sintetičkom jeziku kakav je hrvatski smatrati usporedivim? A drugo se pitanje tiče glagola kao pojedinačnih jedinica: Temeljem kojih mjerila utvrđivati hrvatske ekvivalente francuskih glagola