Biološka i društvena kategorija roda u rodnoj teoriji i rodna teorija stereotipa - Heffer, Hrvoja (Array, 2007)
U radu se razmatra biološka i društvena kategorija roda u okviru rodne teorije, te se razrađuje njihov odraz u rodnoj teoriji stereotipa s uvođenjem izvorne rodne teorije u hrvatskome jeziku i pratećega nazivlja u hrvatsku sociolingvistiku