Proračun mazivoga sloja kod valjanja cijevi u kavezima = Estimation of lubricant layer on pipe rollingin mills - Ćurčija, Dušan, inženjer metalurgije (Array, 2009)
Daju se približna analitička rješenja proračuna mazivoga sloja kod konti-valjanja bešavnih cijevi u radnim kavezima. Debljina proračuna mazivoga sloja je u mikro i nano području a teče preko Reynoldsove diferencijalne jednadžbe za podmazivanje. Rješenje je izvedeno za glatke površine alata i cijevi bez uzimanja u obzir inercijskih sila maziva pri velikim radnim brzinama. Analizirane su reološke karakteristike maziva i geometrijska karakteristika alata. U više matematičkih programa testirana su izvedena analitička rješenja i uspoređena s metodom Monte-Carlo u programu Mathematica