A development of Australian aboriginal drama : the journey towards Kullark (home) - Polak, Iva (Array, 2009)
Rad daje pregled razvoja aboridžinske drame od kraja 1960-ih do početka 1990-ih godina. Aboridžinski dramatičari početno su pisali angažirane drame koje su odgovarale tadašnjim društveno-povijesnim okolnostima. Međutim, autori poput Kevina Gilberta, Roberta Merrita i Geralda Bostocka su istodobno nagovijestili da će aboridžinska drama postati forumom za preispisivanje službene povijesti. Vrhunac u razvoju australske drame predstavlja pojava Jacka Davisa kasnih 1970-ih, i danas najslavnijeg aboridžinskog dramatičara. Njegovo književno nasljeđe zrcali se u narednom pokoljenju aboridžinskih dramatičara poput Eve Johnson i Richarda Walleyja. Početkom 1990-ih dolazi do novog zaokreta u razvoju aboridžinske drame pojavom komedije Bran Nue Dae: A Musical Journey autora Jimmyja Chija