Killing politics : the art of recovery in Falling Man - Cvek, Sven (Array, 2009)
Tema članka je prikaz američke svakodnevice nakon terorističkih napada od 11. rujna 2001. u romanu Falling Man Dona DeLilla (2007). Usredotočujući se na društvene posljedice traumatičnoga događaja i pridajući mu metaforička značenja, DeLillov roman ukazuje na nestanak političke prakse kao društveno produktivne snage u suvremenom SAD-u. U romanu je nestanak političkoga povezan s procesom traumatizacije nacionalne zajednice koja je s jedne strane određena "globalnim" sukobom nepomirljivih svjetova, a s druge represivnim unutarnjim intervencijama države. U članku se tvrdi da je takva depolitizacija podržana i diskurzivnim konstrukcijama ljudskosti građanina i ne-ljudskosti terorista, te da predstavlja taktiku kroz koju se manifestira suverena moć države. DeLillo nudi odgovor na državnu instrumentalizaciju traume kroz pokušaj osmišljavanja društveno produktivne prikazivačke prakse