Primjensko ispitivanje sintetičkog ulja za zupčanike prijenosnike u niskopodnim tramvajima u svrhu produljenja intervala zamjene = Synthetic transmission gear oil field testing in low-floor trams aiming to increase of oil change interval - Ćaleta Prolić, Tonća (Array, 2009)
Razvoj novih konstrukcija zupčaničkih prijenosnika, novi zahtjevi za kvalitetom, kao i razvoj ekološke svijesti utjecali su na formuliranje sintetičkih ulja za zupčaničke prijenosnike, koja imaju produljeni vijek zamjene. Praćenje radnih svojstava maziva u primjeni i analiza dobivenih rezultata omogućava pravodobnu izmjenu maziva. Na taj način se smanjuju troškovi održavanja i nabave maziva, a sami proizvođači maziva dobivaju informacije o ponašanju proizvoda u primjeni kao podloge za daljnje unapređenje proizvoda. U radu su prezentirani rezultati primjenskog ispitivanja sintetičkog ulja za zupčaničke prijenosnike u niskopodnom tramvaju tip TMK 2200 koje je provedeno s ciljem određivanja optimalnog vremena korištenja maziva