Japodska nevesta iz okolice Novega Mesta - Teržan, Biba (Array, 2009)
U članku je analiziran nakitni komplet iz pronađenoga groba u Prečne u bližoj okolici Novoga mesta u Dolenjskom kraju.Tako se u tome nakitu, prazmatra glavnina nakita koji su služili kao pokrivala za skrivanje kose tj. kao frizurana glavama žena