Stjepan Tomislav Poglajen o nacionalsocijalizmu u časopisu Život : (1937.–1941.) - Kajinić, Josip (Array, 2010)
U ovom se radu razmatraju u Životu objavljeni članci i dokumenti o nacizmu, pridajući osobitu pozornost Poglajenovim komentarima. Ujedno se nastoji ukazati na srž poruke koju je časopis nastojao poslati svojim čitateljima.