The solidification path of the complex metallic Al-Mn-Be alloy - Markoli, Boštjan (Array, 2010)
("melt-spinning" metoda), u bakrenu kokilu i uz kontrolirano hlađenje (za vrijeme DSC) istraživani su metodama optičke mikroskopije (LOM), diferencijalno pretražne kalorimetrije (DSC) u kombinaciji s termogravimetrijom (TG) ili simultanom toplinskom analizom (STA), pretražne elektronske mikroskopije (SEM), transmisijske elektronske mikroskopije (TEM), spektroskopije Augerovih elektrona (AES) i rendgenske difrakcije (XRD). Konstituenti uzoraka iz obje legure su ispitivani za tri različita stanja, tj. nakon izrazito brzog hlađenja, lijevanja u bakrenu kokilu i nakon diferencijalno pretražne kalorimetrije. Utvrđeno je da su se uzorci legura u lijevanom i kontrolirano hlađenom stanju sastojali od aluminijem bogate αAl-osnove, te Al10Mn3 i Be4AlMn faza. U slučaju lijevanja i diferencijalno pretražne kalorimetrije primarna je kristalizacija započela precipitacijom B4AlMn faze što se može najvjerojatnije okarakterizirati kao univarijantna binarna eutektička reakcija L  (Be4AlMn + Al10Mn3)