Smrt u obitelji i religioznost - Milas, Goran (Array, 2010)
U radu se istražuje povezanost između religioznosti i gubitka bliskoga člana obitelji. Mnoga su istraživanja pokazala da se ljudi izloženi traumatičnom događaju poput smrti bliskoga člana obitelji okreću religiji kao načinu suočavanja. Ako je takva pretpostavka osnovana, korelacija između religioznosti i smrti bliskih članova obitelji trebala bi biti pozitivna. Istraživanje je provedeno anketiranjem licem u lice na probabilističkom uzorku od 1525 punoljetnih građana Hrvatske. Statistička analiza pokazala je da je početna pretpostavka djelomično točna, odnosno da je korelacija između religioznosti i iskustva smrti djeteta niska, ali pozitivna