Foreign bank participation and banking crises in transition economies - Yilmaz, Rasim (Array, 2010)
Koristeći multivarijatni panelni logit ekonometrijski model s fiksnim učinkom i uzimajući u obzir mogući problem endogenosti, testirali smo hipotezu da participacija stranih banaka doprinosi smanjenju bankarskih kriza u tranzicijskim gospodarstvima u periodu od 1990-2006. Rezultati ukazuju na to da participacija stranih banaka umanjuje mogućnost za bankarske krize kontrolirajući ostale faktore koji takve krize mogu uzrokovati