A long run equilibrium relationship between international tourism, higher education and economic growth in northern Cyprus - Katircioǧlu, Salih Turan (Array, 2010)
Veza međunarodnog turizma i gospodarskog rasta zaslužuje daljnju pažnju u usporedbi s modelima turističke potražnje tijekom godina. Istraživanje koristi bounds test za kointegraciju i Grangerove testove kauzalnosti kako bi se istražio dugoročni odnos ravnoteže međunarodnog turizma, sektora višeg obrazovanja i rasta realnog prihoda, te pravca kauzalnosti među njima za Tursku Republiku Sjeverni Cipar (TRNC) koju u međunarodnoj zajednici priznaje samo Turska. Rezultati pokazuju da se međunarodni turizam i više obrazovanje nalaze u odnosu dugoročne ravnoteže s rastom realnog prihoda