Cytologic follow-up in patients with CIN treated by LLETZ, cold knife conization and Semm’s cold coagulation - Grubišić, Goran, liječnik (Array, 2010)
U ovoj studiji uspoređivali smo kontrolne nalaza cervikalnih obrisaka (Papa test) kod pacijentica liječenih dijatermijskom ekscizijom (LLETZ- Large Loop Excision of the Transformation Zone), klasičnom konizacijom i hladnom koagulacijom po Semmu po osnovnom kriteriju. Terapijski uspjeh u sve tri grupe pacijentica smo odredili na osnovu citoloških nalaza.