The implications of global financial crisis to the insurance industry : global and regional perspective - Marović, Boris (Array, 2010)
U radu se analizira utjecaj svjetske financijske krize na pojedinačne funkcionalne operacije i iz njih proizlazeće međuzavisnosti industrije osiguranja sa regulatorima, rejting agencijama, osiguranicima, reosiguravateljima i investitorima na tržištu kapitala u cilju determiniranja sadašnje pozicije industrije osiguranja te na bazi toga donošenja zaključka o neophodnim mjerama koje osiguravajuće kompanije trebaju poduzeti. Rezultati istraživanja ukazuju da svjetska financijska kriza ima negativnog utjecaja na sve aspekte poslovanja osiguravajućih kompanija i sugeriraju potrebu fokusiranja na izvorne poslovne aktivnosti i neophodnost daljeg unapređenja holističkog upravljanja rizikom i kapitalom globalnih i regionalnih osiguravatelja u cilju svladavanja financijskom krizom nametnutih problema