New realities of the SME internalitation : a capability perspective - Miočević, Dario (Array, 2010)
Ovaj rad se bavi analizom procesa internacionalizacije malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj. Međutim, pristup internacionalizacije globalno rođenih poduzeća je također potvrdio da, uz klasične resurse poduzeća (mahom opipljive), treba razmatrati i neopipljive sposobnosti kao pokretače procesa internacionalizacije. Globalni sustav razmišljanja predstavlja održivu latentnu sposobnost izvoznih, naročito malih i srednjih poduzeća. Rezultati istraživanja ukazuju na izravnu i značajnu vezu između globalnog sustava razmišljanja i izvozne marketinške orijentacije što sugerira da menadžerska spoznaja potiče učinkovite izvozne marketinške aktivnosti