Pridonose li osobne karakteristike nastavnika vrsti interakcije koju ostvaruju sa svojim učenicima? - Šimić Šašić, Slavica; Sorić, Izabela (2010)
Neke osobne karakteristike nastavnika i ponašanja nastavnika povezani su s učeničkim uspjehom. Transakcijski model procesa poučavanje – učenje (Huitt, 1995.) pretpostavlja da osobne karakteristike nastavnika utječu na uspjeh u učenju, i to ponašanjem samoga nastavnika. Stoga je cilj ovog istraživanja bio provjeriti prediktivnu vrijednost nekih osobnih karakteristika nastavnika za njegova ponašanja, odnosno za komponente interakcije nastavnik – učenik. Nastavnici stranih jezika u srednjim školama ispunili su nekoliko skala i upitnika ličnosti te na Skali interakcije učenik – nastavnik (Šimić Šašić, 2008.) i Upitniku podrške nasuprot izazovu u razrednoj interakciji (Mariani, 1997.) procijenili kakvu vrstu interakcije ostvaruju sa svojim učenicima
Bibliografske bilješke na kraju teksta ; bibliografija: str. 990-992
Summary ; Zusammenfassung
Keywords: Interakcija nastavnik-učenik -- Karakteristike nastavnika