The value of urinary decoy cells finding in patients with kidney transplantation - Vidas, Željko (Array, 2010)
Infekcija poliomavirusom tijekom djetinjstva uzrokuje doživotnu latentnu infekciju epitela bubrega i mokraćnog sustava. Replikacija virusa u epitelnim stanicama bubrega i mokraćnog sustava udružena je s virusnim citopatskim promjenama (nuklearne inkluzije) i virurijom (decoy stanice, virioni i/ili virusni proteini u mokraći)