The value of urinary decoy cells finding in patients with kidney transplantation - Vidas, Željko; Mišić, Maja; Pačić, Arijana; Jurenec, Franjo; Knotek, Mladen; Kardum-Skelin, Ika (2010)
Infekcija poliomavirusom tijekom djetinjstva uzrokuje doživotnu latentnu infekciju epitela bubrega i mokraćnog sustava. Replikacija virusa u epitelnim stanicama bubrega i mokraćnog sustava udružena je s virusnim citopatskim promjenama (nuklearne inkluzije) i virurijom (decoy stanice, virioni i/ili virusni proteini u mokraći)
Bibliografija: 32 jed.
Keywords: Poliomavirus -- Transplantirani bubreg -- Decoy stanice -- Citološka analiza