Managers' competencies framework : a study of conative component - Bertoncelj, Andrej (Array, 2010)
Cilj ovog rada jest proučavanje konativne nadležnosti menadžera u tranzicijskoj ekonomiji Slovenije. Konceptualni okvir trojnih komponenata nadležnosti temelji se na uzorku od 183 menadžera u 11 malih i srednjih poduzeća različitih industrijskih sektora. Proučena su eventualna nepodudaranja između menadžerske konativne komponente, njihovih osobnih očekivanja i razine prilagođavanja. Studija dokazuje da slovenski menadžeri nisu dovoljno agresivni u preuzimanju inicijativa, ali ne mogu odoljeti novim prilikama. Međutim, konativna komponenta ukazuje na njihove poteškoće u suočavanju s tržišnim i ekonomskim izazovima, s obzirom na pomalo stidljivi pristup u pronalaženju novih mogućnosti