Consolidated financial statements - means and purpose of preparation : reasons of not announcing of conslidated financial statements in Bosnia and Herzegovina - Isaković-Kaplan, Ševala (Array, 2010)
Konsolidirani financijski izvještaji predstavljaju sistematski pregled financijskog položaja i uspješnosti poslovanja više pravno samostalnih subjekata koji djeluju kao jedinstven poslovni subjekt, odnosno kao grupa. Bez obzira na vrijednost i važnost objavljivanja istih, konsolidirani financijski izvještaji u BiH se javno ne prezentiraju. Cilj rada je sagledati razloge (ne)sastavljanja i (ne)objavljivanja konsolidiranih financijskih izvještaja od strane gospodarskih subjekata koji djeluju na području BiH. U radu se analiziraju problemi financijskog izvještavanja u BiH, te predlažu moguća rješenja za prevladavanje problema u izradi, prezentaciji i interpretaciji konsolidiranih financijskih izvještaja u BiH