Obrazovni sustav stručnih kadrova za potrebe turizma u Hrvatskoj - Bartoluci, Mato (Array, 2010)
Sustav školovanja za potrebe turizma u Hrvatskoj je vrlo raznolik, pa tako postoje tri razine školovanja: sveučilišna razina, veleučilišta te privatne visoke škole koje nude obrazovanje u području turizma. U ovom je radu najveći naglasak stavljen na obrazovanje na razini sveučilišta i veleučilišta u Hrvatskoj