Edukacija menadžerskih kadrova za potrebe turizma - Herman, Sandra, ekonomistica (Array, 2010)
Turizam je vrlo značajna djelatnost u gospodarstvu naše zemlje, a posljednjih godina postaje i sve značajniji sektor gospodarstva kontinentalnog dijela Lijepe naše. Njegov kvalitetan razvoj nije moguć bez djelotvorne politike razvoja ljudskih potencijala. Novi turistički trendovi utječu na profesionalni razvoj kadrova i inoviranje znanja turističkih djelatnika. U korpusu zaposlenih bitno je osigurati nova znanja i nove profesije. Posebnu ulogu u razvoju turizma i podizanju njegove kvalitete imaju menadžerski kadrovi