Edukacija stručnjaka za animaciju u turizmu - Milohnić, Ines (Array, 2010)
U radu se iznose pravci edukacije kroz stjecanje općih znanja, vještina i primjena znanja o animaciji u turističkoj ponudi. Pobliže se definiraju teoretski i praktični aspekti edukacije animatora u turizmu u suglasju s potrebnim osobinama i kompetencijama stručnjaka za animaciju u turizmu. Isto tako u radu se iznose i identificiraju ključni problemi, donose zaključci, te predlažu mjere potrebne u cilju unapređenja kvalitete ovog segmenta turističke ponude. Cilj primjene navedenih mjera kvalitativno je unapređenje stručnjaka za animaciju u turizmu uvođenjem novih dodatnih znanja i vještina putem specijalizacije