Osposobljavanje projektnih menadžera za potrebe turizma - Barilović, Zlatko (Array, 2010)
Različita istraživanja pokazala su da se samo oko 30% projekata izvede onako kako je planirano. Jedan je od evidentiranih uzroka tako slabim rezultatima loša osposobljenost ljudi koji rade na projektima. Autor pokušava upozoriti kako je upravo osposobljavanje pojedinaca, koji rade na projektima u turizmu, od ključne važnosti za podizanje razine konkurentnosti hrvatskog turizma, a samim time i gospodarstva čitave državeu odnosu s gospodarski razvijenijim državama Europske unije