Obrazovna struktura zaposlenih u turizmu u Međimurskoj županiji - Đukec, Damira (Array, 2010)
Ovaj rad temelji se na istraživanju obrazovne strukture anketiranih subjekata zaposlenih u turizmu Međimurske županije. Na temelju dobivenih rezultata želi se utvrditi udio visokoobrazovanih radnika. Rezultati anketiranja dokazuju tezu o niskom udjelu visokoobrazovanih radnika zaposlenih u turizmu Međimurske županije, njih samo 13,5% u odnosu na ukupan broj zaposlenih. Najveći udio to jest 86,7% otpada na turističke subjekte u privatnom vlasništvu, koji zapošljavaju 78,2% radnika