Stručni kadrovi u turizmu Međimurske županije - Sušec, Branko (Array, 2010)
Međimurska županija unatrag nekoliko godina doživljava turistički procvat. Tome u prilog govore i statistički podaci koji Međimursku županiju svrstavaju u sam vrh po stopi rasta turističkog proizvoda. Istina da je u apsolutnim iznosima to zanemarivo u odnosu na Republiku Hrvatsku, ali za ovu regiju turizam postaje sve važnija karika u gospodarskom razvoju. Preduvjete za daljnji rast i razvoj osigurala su županijska čelništva u prethodnim razdobljima izradom dokumenata koji služe kao instrumenti u njihovoj provedbi. Otvaranjem novih objekata u sektoru turizma kao što su toplice Sveti Martin na Muri, buduće toplice u Draškovcu i niza manjih turističkih projekta, očekuju se poremećaji i na tržištu radne snage