Edukacija stručnih kadrova za potrebe ronilačkog turizma u Republici Hrvatskoj - Delibašić, Zoran (Array, 2010)
Cilj rada je prikazati stanje i perspektive školovanja kadrova za potrebe ronilačkog turizma u Republici Hrvatskoj. Educiranjem instruktora i trenera ronjenja preko ovlaštenih ustanova, nastavlja se pozitivan trend u školovanju visoko obrazovanih ronilačkih profila na Visokim učilištima i ustanovama. Na taj način su obrazovne institucije postavile određeni viši standard izobrazbe stručnih kadrova u sportu koji će pridonijeti kvalitetnijoj edukaciji budućih ronilaca i znatno unaprijediti njihovu sigurnost pod morem